RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Легендарний комбат з АТО розповів, як потрапив в полон до росіян на Донбасі

Командир 46-го батальйону Збройних сил "Донбас-Україна" В'ячеслав Власенко (позивний "Філін") заявив, що коли він потрапив в полон, був готовий загинути.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

"Я виходив разом з батальйоном з Іловайська, через "зелений коридор". Тоді мене і захопили в полон. Правда, я пройшов трохи ближче, ніж батальйон. Батальйон зупинився в Красносельскому, а мою машину розстріляли в 1700 метрах попереду. А потім мені дали інформацію, що по дорозі буде йти Червоний Хрест. Ми вийшли до тієї дорозі - і наткнулися на російських розвідників на БМД, сепаратистів і бойовиків, і нас захопили в полон", - розповів він.

За словами Власенка, його звільнення з полону було якимось дивом.

"Через те, що це був тільки початок війни, вони навіть не знали, що з нами робити. Тому, коли Червоний Хрест попросив, щоб цієї організації дозволили забрати полонених - вони на це погодилися. Так що я вийшов звідти просто дивом яким -то. Зі мною було чотири бійці "Донбасу". І вони могли б обміняти інформацію про мене на свою свободу. Такі пропозиції їм робили. І, думаю, вони могли б це зробити - але не зробили, вони мене не здали. Тому що якби здали, думаю, мене б до сих пір по Росії десь в клітці возили і показували б за гроші", - додал командир.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Путін збирався захопити вісім областей України і перейти до другого етапу війни - комбат з АТО.