RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

У Раді розповіли, як і навіщо Порошенко свідомо вступає в конфлікт з МВФ

Президент України Петро Порошенко спеціальної вступає в конфлікт з МВФ щодо законопроекту про антикорупційне суді, щоб цей закон не запрацював до кінця його президентського терміну.

Про це "Апострофу" розповів позафракційний народний депутат Віктор Чумак.

"Ми чітко розуміємо, що такий проект закону спеціально подано. Його неможливо взяти і потім неможливо імплементувати. Його неможливо навіть виконати. Там такі кваліфікаційні вимоги до суддів, що ви їх потім не виберете, тому що просто не знайдете їх в Україні. Там така вимога до створення суду, що його неможливо буде створити вчасно. І все зроблено, щоб цей законопроект не був прийнятий. І начебто не з вини президента", - зазначив депутат.

Чумак зазначив, що таким чином президент захищає себе і своїх соратників від можливих проблем, які у них можуть виникнути із-за роботи АКС.

"Він говорить: ось я до 30 грудня всі подав. Тут вже стає парламент крайнім, хоча суб'єктом ініціативи може бути тільки президент. Саме для того (подано такий варіант законопроекту, - "Апостроф"), щоб цей закон не заробив за час каденції Петра Олексійовича - те, що йому залишилося бути на посаді президента", - резюмував Чумак.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": Забрати безвиз - крайня міра, у Європи є інші санкції для України – нардеп.