RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

4 травня

Всі новини

Стало відомо, чим Україна посилить авіацію і ППО в 2018 році

У поточному році Україна планує значно підвищити обороноздатність системи ППО, закупивши нові комплекси і модернізуючи вже наявні, і розширити можливості авіації.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів військовий експерт Сергій Згурець.

У 2018 році почнеться процес глибокої модернізації винищувачів МіГ-29 і Су-27, які істотно підвищать можливість українській авіації виявляти цілі противника в повітрі і знищувати його на землі, використовуючи нові керовані засоби ураження, які розробляються і будуть вироблятися в Україні.

"Коли ми говоримо про протиповітряну оборону, то тут також буде зроблений великий крок вперед, якщо ми візьмемо до уваги, що приймається рішення про розробку комплексів середньої дальності з опорою на наші розробки, тобто з використанням того потенціалу, який сьогодні наші підприємства реалізують на території інших країн", - зазначив експерт.

Одним з основних напрямків посилення української ППО буде модернізація комплексів, які вже стоять на озброєнні.

"І досвід вдалих пусків, і комплексні роботи, які проводяться нашими державними і приватними підприємствами, дозволяють говорити про те, що наш протиповітряний щит стане достатньо сильним за рахунок робіт по посиленню потенціалу комплексів С-300, "Бук", введення до складу Збройних сил комплексів типу "Куб", здійснення робіт по модернізації комплексу С-125, приведення в бойовий стан комплексів С-300В1, закупівлі великої кількості радіолокаційних станцій різного рівня", - резюмував Згурець.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Американські Javelin мають недоліки, які можуть проявитися на полі бою - військовий експерт.