RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Стало страшно: в Україні заявили про нову небезпеку на вулицях

В Україні спостерігається значне зростання ультраправого насильства на вулицях, яке проявляється в нападах на людей з "не такою" зовнішністю чи поглядами.

Про це у колонці для "Апострофа" розповів відомий український правозахисник Володимир Чемерис.

"Все це відбувається або при абсолютній бездіяльності, або при потуранні поліції, як це було під час антифашистського мітингу 19 січня прямо біля будівлі київського главку поліції. Нещодавно стався напад на журналістку, і представники поліції порадив їй припинити діяльність, тому що вони не можуть її захистити. Це означає, що поліція не виконує покладені на неї законом функції, за які платять платники податків", - пише Чемерис.

При цьому він упевнений, що насправді в Україні не існує ніякого зростання популярності ультраправих політичних сил. Через це поява ультраправих на вулицях викликає роздратування у суспільства.

"Власне, хвиля обурення і неприйняття піднялася після маршу "Національної дружини" на Хрещатику, тому що це все дуже нагадує відомі фільми Лені Ріфеншталь 30-х років у Німеччині. Там дуже схожі символіка, кадри, і це стурбувало вже не тільки інтелігенцію у всіх регіонах України", - резюмує Чемерис.

Детальніше читайте в матеріалі: "Українців хочуть змусити ходити строєм: поліція не проти".