RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Чи хочуть росіяни війни: в Україні зробили тривожний прогноз щодо найближчих планів Кремля

Зовнішньополітична агресія Росії призвела до зникнення довіри між країнами на Євразійському континенті, що за собою спричинило нарощування військової потужності.

Про це розповів радник президента України, директор Національного інституту стратегічних досліджень Володимир Горбулін, передає видання "Дзеркало Тижня".

"Своєю "атакою на демократію" їй вдалося максимально посприяти глобальній деконструкції довіри як ключової цінності другої половини ХХ ст. у міжнародних відносинах. А отже, зруйнувати базу багатьох альянсів і загальну глобальну безпеку. Тому на відоме запитання поета Євгена Євтушенка в 1962-м "чи хочуть росіяни війни?" ми можемо дати, очевидно, ствердну відповідь — хочуть", - вважає він.

Горбулін також зазначив слова президента Росії Володимира Путіна про те, що "Росія і СРСР – це одне і те ж" можуть мати серйозні наслідки для регіону.

"Для всіх країн пострадянського простору це означає лише одне — "збирач земель руських" більше не визнає національних суверенітетів, вважаючи всі ці держави споконвічними територіями Росії. І навряд чи це можна трактувати інакше, крім як виклик, кинутий всьому пострадянському простору. Причому відсилання до 1991-го дає чітке розуміння, що під ударом — абсолютно всі країни колишнього СРСР, і що саме на їх "повернення" (де-факто дестабілізацію) будуть спрямовані зусилля Путіна в найближчі роки", - сказав Горбулін.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Горбулін пояснив, у чому співпали зовнішньополітичні інтереси Заходу й України відносно Росії, і чому це не назавжди.