RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Останній шанс: стало відомо, чому люди Порошенка заважають прийняттю важливого документа про вибори

Президент України Петро Порошенко зацікавлений у гальмуванні процесу прийняття закону про Виборчий кодекс через його невигідність для себе.

Таку думку в у коментарі "Апострофу" виразив позафракційний нардеп Віктор Чумак.

"Вони будуть торпедувати це, тому що мажоритарники – це порятунок президента. Якщо скасувати мажоритарну складову на виборах, то він взагалі втрачає значну підтримку. Але публічно він це не може робити, тому що він обіцяв перед ПАРЄ, що точно буде нова виборча система", - сказав парламентарій у коментарі "Апострофу".

Про проблеми з прийняттям даного рішення розповів і політичний експерт Ярослав Макітра.

"Треба пам'ятати, як проголосували в першому читанні: деякі групи в БПП не повинні були голосувати за цей законопроект, а частина для видимості повинна була, але стався збій в системі. Адже в дійсності політичної волі для таких змін немає. Тому всі ці правки зараз спрямовані на те, щоб цей законопроект не пройшов в такому вигляді, в якому він є. Хоча я не виключаю, що на якомусь етапі законопроект може бути схвалений, коли він буде адаптований до тієї системи виборів, яка існує зараз", - сказав Макітра.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Порятунок Порошенка на виборах виявився під загрозою: попереду серйозна битва.