RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Жителі Харкова і області найбільш позитивно оцінили роботу голови ХОДА Світличної - соцопитування

Згідно з результатами соцопитування, які були оприлюднені 9 жовтня, найбільш позитивно з усіх діячів регіону жителі Харківської області оцінюють роботу голови ОДА Юлії Світличної.

Соцопитування було проведено спільно Українським інститутом соціальних досліджень імені О. Яременка, Центром соціальних і маркетингових досліджень SOCIS і Центром «Соціальний моніторинг» з ініціативи центру «Третій сектор».

Лідером президентського рейтингу став Юрій Бойко з 14,8%. Причому, 76% опитаних респондентів готові брати участь у виборах Президента, якби вони відбулися в найближчу неділю.

Найвищу підтримку серед партій в Харківській області за даними дослідження має «Опозиційний блок» - за нього готові голосувати 15,5% опитаних при готовності 75,7% взяти участь в голосуванні до Верховної Ради, якщо вибори відбудуться в найближчу неділю.

В оцінці діяльності суспільно-політичних діячів області, відзначено зміцнення позицій глави ОДА - центр впливу в регіоні впевнено змістився в її користь. Найбільш позитивно з усіх діячів жителі області оцінюють роботу саме Юлії Світличної - 67,3% опитаних її підтримали. Баланс між негативною оцінкою (25,4%) і позитивної у Світличної найвищий серед місцевих лідерів - + 41,9%. На другому місці підтримки - мер Харкова Геннадій Кернес (61,6% оцінили його роботу позитивно), баланс - + 33,4%. 40,1% позитивно оцінили Олександра Фельдмана, 30,8% - Євгена Мураєва.

На питання, кому з місцевих лідерів респонденти віддали б перевагу, найбільшу підтримку знову ж отримала Юлія Світлична - 37,4% підтримки (29,0% - в Харкові, 46,1% - в області). На другому місці - Геннадій Кернес, 33,1% (41,6% - в Харкові, 24,5% - в області). Далі в рейтингу - Євген Мураєв, якому віддали б перевагу 8,1% опитаних, і Олександр Фельдман - 7,1% (8,1% - в Харкові, 5,9% - в області).

Політолог, керівник центру «Третій сектор» Андрій Золотарьов, впевнений, що динаміка зростання популярності Світличної збережеться і далі. Тоді як Кернеса вибирають скоріше за звичкою.

«Голова ОДА має багато реалізованих проектів - побудовані школи, початок будівництва онкодиспансеру та завершення будівництва філармонії. Проводить прийоми на підприємствах і часто спілкується з людьми. До Кернесу вже звикли жителі міста, його підтримка - якась традиція », - зазначив Золотарьов.