RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

В "Розумній силі" розповіли про ризики виборів в ОТГ: відео

Вибори в об'єднаних територіальних громадах пов'язані з високим рівнем корумпованості.

Так у відеоблозі на YouTube-каналі партії "Розумна сила" прокоментував реформу децентралізації Андрій Бодров - експерт вищезгаданої політичної сили.

"Еліти зрозуміли, що бюджетний потік повільно, але вірно стікає з районного рівня до місцевих громади, в ОТГ. Я знаю випадки, коли голова районної ради складав свої повноваження і йшов балотуватися головою в ОТГ, хоча ОТГ абсолютно не дорівнює тому району, який раніше він очолював ", - заявив експерт.Він зазначив, що на даний момент важливо вирівняти швидкість росту кількості громад та кількості грошей, які резервуються в держбюджеті на функціонування цих громад, так як фінансування зараз впало.

"Якщо раніше 1 млрд субвенцій з держбюджету розподілявся між 150 громадами, то сьогодні 1,5 млрд гривень розподіляється між майже 400 громадами. Тобто кожна громада отримує менше і, відповідно, може витрачати менше на утримання соціальної, медичної, освітньої структури", - зазначив Андрій Бодров.

Ідею створення і роботу ОТГ політик пояснює наступним чином: "Їм (місцевій владі -" Апостроф ") перерозподілили бюджетний потік для того, щоб вони мали більше можливості витрачати, а, відповідно, реалізовувати корупційну складову на місцях".

Бодров зазначив, що партія "Розумна сила" сприймає децентралізацію як хороший процес, який у багатьох демократичних країнах реалізований успішно. При цьому треба зайнятися перепідготовкою кадрів для підвищення ефективності трудового процесу в цьому питанні:

"Величезна кількість людей, які працювали в місцевих органах самоврядування на низовому рівні, абсолютно не готові до тих повноважень, які зваляться на них, коли вони почнуть працювати в раді ОТГ. Багато суб'єктів повинні докласти свої зусилля для того, щоб люди мали доступ до інформації для підвищення кваліфікації в нових умовах", - сказав він.

Нагадаємо, що 3 листопада поточного року розпочався виборчий процес перших виборів в 123 об'єднаних територіальних громадах.

Раніше також повідомлялося, що Центральна виборча комісія закликає всіх суб'єктів виборчого процесу створити належні умови для дотримання і реалізації принципів демократичних виборів в об'єднаних територіальних громадах, призначених на 23 грудня.