RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Рідний побратим: Яценюк відзначив символізм появи вулиці Маккейна в Києві

Перейменування вулиці Івана Кудрі в вулицю сенатора Джона Маккейна є важливим кроком в декомунізації України.

Про це написав у своєму Facebook лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк.

"Пам'ять про сенатора Джона Маккейна нарешті увічнена в Україні - появою в Києві вулиці його імені. Вулиця, що веде до колишньої площі Дзержинського, перейменована на честь людини, яка воювала з радянською імперією", - зазначив Яценюк.

Глава політичної сили зазначив, що Маккейн був не просто союзником держави, а "рідним побратимом України".

"Він був другом, приділяв українським питанням багато свого часу і сил. Більше десятка разів він бував у Києві. Його законодавча і політична підтримка до сих пір багато значить для України і допомагає в нашій боротьбі за свободу".

На його думку, перейменування колишньої вулиці Івана Кудрі на честь Джона Маккейна - символічний акт декомунізації України, оскільки саме вона впирається в екс-площу комуністичного лідера Дзержинського.

"Вулиця, яка веде до колишньої площі Дзержинського, перейменована на честь людини, який воював з радянською імперією в небі, пережив полон у промосковських комуністів у В'єтнамі, - і до останнього подиху продовжував боротьбу за свободу народів та демократію".

Арсеній Яценюк подякував тим депутатам, які реалізували ініціативу щодо перейменування.

"Спасибі і однопартійцям, друзям і колегам, які її підтримали. Це - правильна і важлива справа".

Ініціатива перейменувати одну з центральних вулиць в українській столиці на честь сенатора Маккейна з'явилася з боку депутатів "Народного фронту" у вересні 2018 року. 4 квітня Київська міська рада її підтримала.