RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

У Львові ветерани АТО вимагали відставки керівника Нацполіціі області через зв'язки з криміналітетом

Учасники АТО на Донбасі заявили, що керівник управління Нацполіції у Львівській області Василь Віконський зустрічався з кримінальними авторитетами і у подальшому покриватиме криміналітет. Вони вимагають негайної його відставки через можливу розправу з активістами.

Інформацію про очільника Нацполіції Львівщини Василя Віконського під час прес-конференції 7 жовтня розповіли учасники АТО, передає "Вголос".

Представники Координаційної ради учасників бойових дій Львівщини зачитали звернення до президента Володимира Зеленського та зазначили: оприлюднюють інформацію, яка може мати неочікувані наслідки для активістів, котрі поставили під сумнів добропорядність Віконського – "беркутівця", який не пройшов переатестацію та люстрацію.

"Два тижні минуло з моменту розгону мітингувальників у Соснівці. Є осудливе рішення депутатів обласної ради, депутатів трьох районних рад, які вимагають розслідування та звільнення начальника Нацполіції у Львівській області, публічне звернення представника президента в області до начальника Нацполіції піти у відставку; територіальним управлінням ДБР у Львові відкрито кримінальне провадження про вчинення Віконським кримінального правопорушення – перевищення службових повноважень; є наші протести та звернення до президента та Кабміну – однак реакції ми не побачили", – зазначили вони.

"Заявляємо, що будь-хто із учасників протистояння із керівником Нацполіції Львівщини може повторити долю Катерини Гандзюк. Адже правоохоронець, який із застосуванням зброї та підручних засобів розганяє цивільне населення, маючи всю повноту влади, бойовий досвід та розв’язані руки, за підтримки криміналітету може позбутися будь-кого з нас", - додали ветерани.

Учасники війни проти РФ заявили: їм відомо, що 30 вересня, напередодні масштабної акції протесту, Василь Віконський мав зустріч з кримінальними авторитетами, на якій обговорювали методи впливу на активістів, які вимагають його відставки. Вони уточнили: "Перша зустріч відбулася в ресторані "Озеро" на Левандівці приблизно о 17:30 годині; друга – в готельно-ресторанному комплексі у Рясне-Руській приблизно о 20:30 – 30 вересня".

"Щоб не допустити розправи, змушені оприлюднити інформацію і вимагати від правоохоронців розслідування. Від президента, Кабміну та міністра МВС - негайної реакції. Ми знаємо, що Василь Віконський покриватиме криміналітет і впевнені, що жодна справа щодо них не буде розслідувана, а це: крадіжки, замовні вбивства, викрадення людей та можливі розправи з нами тощо", – наголосили представники Координаційної ради учасників бойових дій Львівщини.

Вони зазначили: "У людей була надія, що з приходом нової влади відбудуться зміни, а зараз бачимо силові розгони, поява "Беркуту". Областю (обласною поліцією, – Ред.) керує злочинець в погонах. Єдина надія на президента – негайне його звільнення з поліції".

Учасники війни попередили: "Якщо завтра представник президента на нараді (у ЛОДА, – ред.) не дасть відповіді щодо звільнення цього злочинця, ми залишаємо право на радикальні дії і вважатимемо, що розгін мітингувальників відбувся за наказом з Києва… Якщо щось станеться з будь-ким з львівських активістів – це буде на вашому сумлінні, Володимир Зеленський та Арсен Аваков, які попри обіцянки повного оновлення владних структур, намагаються реанімувати у поліції методи 90-і роки".