RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

"Велике будівництво": Житомирщина отримала ще одне сучасне відділення екстреної меддопомоги

У Бердичівській центральній міській лікарні на Житомирщині у рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" відкрили нове сучасне приймальне відділення. Воно стало третім з семи, що планують відкрити в області за програмою президента, повідомив у Facebook голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

"Хочу, щоб цей новий формат відділень став для нас нормою. Адже наше завдання – забезпечити пацієнтові обстеження, діагностику і лікування в одному місці й на найвищому рівні. В екстрених ситуаціях такий комплексний підхід економитиме дорогоцінний час для порятунку життів", - зазначив очільник області.

Роботи тривали майже 6 місяців. Зараз відділення повністю уніфіковано до єдиного зовнішнього вигляду, затвердженого МОЗ. За словами Бунечка, на реконструкцію відділення та закупівлю сучасного обладнання витратили майже 30 мільйонів гривень.

"У новому відділенні є все необхідне для надання якісної оперативної допомоги. За кошти державного бюджету, а саме 20 мільйонів гривень, закуплено сучасне медичне обладнання: зокрема комп'ютерний томограф останнього покоління. Також є сучасна система вентиляції приміщень, централізована система подачі кисню", - розповів Бунечко.

Бердичівська міська лікарня є одним із опорних закладів охорони здоров'я в області, який надає медичну допомогу майже 165 тисячам жителів Бердичівського району.

Нагадаємо, раніше заступник керівника Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко повідомив, що у 2021 році по всій Україні планують створити 177 сучасних приймальних відділень лікарень.