RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

"Велике будівництво" Зеленського пришвидшило екстрену допомогу у лікарні Куп'янська на Харківщині

На Харківщині відкрили нове сучасне приймальне відділення Куп’янської лікарні, яке забезпечить потреби всього Куп’янського району. Повну реконструкцію будівлі та закупілю новітнього медичного обладнання провели e рамках програми президента Володимира Зеленського “Велике будівництво”, повідомляє Харківська ОДА.

Відтепер відділення має усе необхідне обладнання для якісної діагностики пацієнтів та порятунку людських життів.

"Дуже важливо, щоб при потраплянні людини із "екстренки" в приймальне відділення відбулася швидка діагностика хворого, щоб було правильно поставлено діагноз й призначене правильне лікування. Тому дуже грамотно та мудро підійшли до цього питання – було зроблено не тільки сам ремонт приміщення, але й обладнано відділення сучасною технікою", - зазначив заступник голови ОДА Роман Семенуха.

За необхідністю тут можуть відразу провести УЗД та ендоскопічне дослідження, а також КТ.

"В окремому кабінеті встановлено 16-зрізовий комп’ютерний томограф. Він більш сучасний, ніж той, який тут був раніше, й надаватиме необхідну медичну допомогу жителям району. Уже є фахівці і найближчими днями КТ розпочне повноцінну роботу", - сказав директор медзакладу Євгеній Сінько.

Згідно з проєктом, оновлене відділення також відповідає вимогам доступності: вхідні групи відділення екстреної допомоги облаштували пандусами та підйомниками для людей із інвалідністю. Також тут зробили три окремих входи та виходи: для хворих, які доставлені до відділення "швидкою", для інфекційних хворих та основний вхід до відділення.

На першому поверсі відділення екстреної допомоги розташували реанімаційну залу, де лікарі можуть за необхідності надати пацієнту хірургічну допомогу, не втрачаючи дорогоцінний час для порятунку життя постраждалого. Тут же можна взяти аналізи та обстежити пацієнта на сучасному обладнанні.

Нагадаємо, заступник керівника Офісу Президента, координатор програми “Велике будівництво” Кирило Тимошенко раніше повідомив, що у 2021 році по всій Україні планують створити 177 сучасних приймальних відділень лікарень.