RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

За ініціативою Першої Леді Хортицю перетворять на перший в Україні безбар’єрний туристичний магніт

Курган Єдності на Хортиці, реставрацію якого планується завершити до Дня Незалежності, стане першим безбар’єрним об’єктом на острові. У цьому особисто переконалася, відвідавши Хортицю, Перша Леді України Олена Зеленська, яка минулого року створила ініціативу "Без бар’єрів".

Про це повідомляє Facebook-сторінка Кирила Тимошенка, заступника керівника Офісу президента та координатора програми Володимира Зеленського "Велике будівництво", у межах якої відновлюються туристичні об’єкти Хортиці.

"Вже до Дня Незалежності відкриють Курган Єдності – найвищу точку острову, з якої відкривається неймовірна панорама на Дніпро і Запоріжжя. І вперше в історії на 16-метровий курган зможуть піднятися всі охочі, незалежно від віку і стану. Цим особисто опікується Перша Леді України Олена Зеленська", — зазначив Кирило Тимошенко.

Доріжки на Курган спроектовано під кутом 5%, кожні 800 м передбачено майданчики для відпочинку.

Повністю інклюзивними, за словами Тимошенка, стануть також Музей історії козацтва, який відновлюється за світовими стандартами реставрації музеїв, та суспільний простір Козацьке коло, де будуть проводитись концерти, фестивалі та форуми.

"Вже скоро Хортиця стане одним із найпотужніших туристичних магнітів України. З унікальною історією, природою, культурою – і надсучасною інфраструктурою. Тож, не забудьте включити у ваші плани", — зазначив Кирило Тимошенко.