RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

Всі новини

Найбільший скейтпарк України відкриють за тиждень за програмою "Велике будівництво"

Через 2 тижні на ВДНГ у Києві відкриють першу частину унікального сучасного спортивного кластера.

Першим стане найбільший в Україні бетонний скейтпарк площею 2500 м2, розрахований на 200 різних маршрутів катання. Роботи провели в рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", повідомляє глава Київської ОДА Василь Володін.

Для будівництва скейтпарку залучили фахівців з 10 країн світу, які допомогли правильно змоделювати маршрути і підібрали рецептуру бетону. Фігури і маршрути мультифункціонального простору підходять для скейтерів, ролерів, BMX-велосипедів і самокатів.

"Є чаші для більш просунутих райдерів, а є елементи, схожі на сходинки і поручні, для початківців. Так початківцям буде легше і звичніше", - сказав генеральний директор ВДНГ Євген Мушкін.

Мультифункціональний простір буде повністю безбар'єрним, що підтвердила експертиза Big City Lab. Для створення тіні на території скейтпарку висадять додаткові дерева, а також облаштують тінистий сквер.

"Червоні і сині кольори на скейтпарку - спеціальний дизайн-код з контрастними кольорами, який дозволяє скейтерам з поганим зором або просто втомленим легко орієнтуватися в просторі і бачити краї фігур і поперечини. Також буде спеціальне яскраве освітлення на 10-метрових ліхтарях. Це знижує ймовірність промахнутися і травмуватися", - додав гендиректор ВДНГ.

Вся територія скейтпарку буде проглядатися з землі і дронамі з неба для того, щоб спортсмени могли знімати себе в русі.

Нагадаємо, раніше заступник очільника Офісу президента, координатор президентської програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенкоповідомив, що на цей рік заплановано будівництво або реконструкція 94 стадіонів, старт будівництва 19 льодових арен, реконструкція 18 спортивних інтернатів і 100 ДЮСШ.