RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

"Велике будівництво": села на Житомирщині з’єднає дорога європейської якості

У селі Раковичі Житомирської області стартував капітальний ремонт дороги, в рамках якого планується в тому числі заасфальтувати 2500 м² з’їздів у двори. Про це розповів у Facebook голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

"У дорожньому будівництві немає неважливих проєктів. Адже і ремонтні роботи на трасі міжнародного сполучення М-07, і асфальтування заїздів до дворів у селі Раковичі – все це елементи створення єдиної якісної дорожньої інфраструктури на Житомирщині", - зазначив він.

Модернізація дорожньої інфраструктури села відбувається в рамках ремонту ділянки дороги Раковичі – Гута-Забілоцька, яку відновлюють за програмою Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

"Місцеві жителі чекали на ремонт цієї дороги вже чверть століття. І от сьогодні, завдяки президентській програмі, нове асфальтове покриття "прийшло" практично до порогу жителів Раковичей", - написав Бунечко.

За його словами, ремонт дороги вартістю майже 65 млн гривень забезпечить якісне транспортне сполучення між селами Раковичі та Негребівка, а також рух транзитного транспорту.

Планується не лише відремонтувати дорожнє покриття та заїзди у двори, але і також влаштувати примикання, зупинки громадського транспорту, встановити засоби регулювання дорожнього руху та засоби заспокоєння руху, нанести розмітку.

"Також проєктом передбачено влаштування освітлення в межах населеного пункту, на пішохідних переходах, посадкових кишенях та на "шикані" для забезпечення видимості в темну пору доби для підвищення безпеки руху", - додав очільник області.

Нагадаємо, раніше Президент Володимир Зеленський заявив, що відновлені в рамках "Великого будівництва" дороги сприяють розвитку внутрішнього туризму та комфортним подорожам громадян Україною.