RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Партія "Довіряй Ділам" закликала міжнародну спільноту засудити неконституційні дії НАБУ та САП

Рада політичної партії "Довіряй ділам" заявила про спроби дискредитації партії з боку органів НАБУ/САП та репресій стосовно керівництва партії.

Про це йдеться у заяві, опублікованій на сторінці партії у Facebook.

Йдеться про так звану "одеську справу".

У заяві сказано, що це не перша спроба НАБУ та САП прибрати команду "Довіряй ділам" від управління містом, а попередні - "зазнали фіаско".

"Чергова перемога Геннадія Труханова та партії "Довіряй ділам" на місцевих виборах в Одесі, а також зростання популярності та представництва партії в органах управління в Одеській області за результатами виборів-2020 дали старт новій хвилі політичних переслідувань з боку НАБУ", - йдеться у заяві.

У заяві зазначено, що аналіз справи та наданих прокуратурою суду доказів свідчать про "її політичний замовний характер": не містять жодного доказу порушення закону головою Ради партії та її лідером; встановлена законом і регламентом структура управління містом називається "злочинним угрупованням"; головні заявники - "кишенькові" активісти, які працюють у структурах відомого у місті забудовника і у своїх заявах не приховують, що їхня мета - будь-що усунути Труханова та "Довіряй ділам" з політичної арени.

"По суті матеріали підозри є продуктом піару, а не юриспруденції. До них долучено томи роздруківок третіх - не пов'язаних з партією або її лідерами - осіб. Основна мета оприлюднення яких у контексті партії - заплямувати її імідж", - сказано в заяві.

Особливо цинічним, зазначено у заяві, є звинувачення з боку прокурорів у тому, що партія нібито "куплена одним із одеських бізнесменів", не маючи при цьому жодних доказів. У заяві сказано, що така поведінка детективів та прокурорів — зневага до тисяч одеситів, які вже три виборчі кампанії поспіль підтримують "Довіряй ділам" та мера Труханова. Йдеться, зокрема, про колосальні суми застави, які не обґрунтовані. І все це у розпал чергової хвилі COVID-19 та на старті опалювального сезону.

"Нашою відповіддю буде активний та публічний захист честі та гідності не тільки партії "Довіри ділам" та її керівників, а й усієї Одеси! Ми, як політична сила, якій одесити вже тричі поспіль делегували право представляти їхні інтереси, докладемо всіх зусиль, щоб Одеса відстояла своє право на життя перед лицем другої хвилі пандемії і успішно пережила зимовий період! Ми досягнемо, щоб спроби репресій щодо партії отримали гідну оцінку", - сказано в тексті заяви.

У заяві йдеться, що партія "Довіряй ділам" на чолі з мером Одеси апелюватиме не лише до судів усіх рівнів, а й до виборців, і висловлюється впевненість, що і міжнародне співтовариство, зокрема й європейські правозахисні інституції, дадуть адекватну оцінку неконституційним діям органів НАБУ та САП.