RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Скічко запустив рік інфраструктурних змін на Черкащині – ЗМІ

2021 рік можна назвати роком інфраструктурних змін у Черкаській області, цьому сприяли й близькі стосунки губернатора Олександра Скічка з президентом – регіон зміг отримати рекордні за останні роки суми коштів на розвиток. На дороги та інші інфраструктурні проекти було залучено понад 6,5 млрд грн.

Про це йдеться у матеріалі "Апострофа".

У контексті пандемії Черкащина стала першою в Україні областю, з якої стартувала вакцинальна кампанія, область тримається у ТОП-5 регіонах за рівнем вакцинації населення. В області щеплено майже половина дорослого населення, регіону вдається контролювати ситуацію з COVID-19. Також в області за рік було реконструйовано 8 приймальних відділень в опорних лікарнях, процес триватиме і цього року. До медичних пріоритетів області Скічко відносив розвиток трансплантології, в області було проведено 34 трансплантації стовбурових клітин, 13 трансплантацій нирок та пересадка серця.

Експерти звертають увагу на економічні зміни, що сталися в області за останній рік. Черкащина піднялася на 6 позицій у рейтингу регіонів щодо приросту податку на доходи фізосіб, мобілізувавши до державного та місцевих бюджетів на 27% (15 млрд грн) більше, ніж роком раніше.

Торік було сертифіковано аеропорт "Черкаси" та введено в експлуатацію злітно-посадкову смугу, що обіцяли зробити попередники Скичка.

У разі економічної кризи область змогла знайти рішення у розвиток інвестиційної привабливості. Влітку минулого року біля Чигирина норвезька компанія Scatec увела в експлуатацію сонячну електростанцію потужністю 55 МВт. Будівництво об'єкта коштувало 2 млрд грн і стало другим реалізованим проектом компанії в області – раніше ця ж фірма запустила СЕС у Кам'янці на 32 МВт. Восени 2021 аграрний потенціал Черкащини поповнився інвестиціями в переробку – український підрозділ американської компанії Seed Corp у Золотоніському районі здав новий завод з переробки кукурудзи. Цей проект залучив $30 млн інвестицій та забезпечив роботою 200 осіб.

Незабаром планують закінчити електрифікацію ділянки залізниці Черкаси – станція ім. Т. Шевченка. Про виділення грошей на цей проект Скічко просив президента, перебуваючи у статусі голови підкомітету з питань залізничного транспорту парламенту.

У березні 2021 у Черкасах було урочисто відкрито Черкаський обласний драмтеатр, який постраждав 6 років тому від пожежі та перебував у стані перманентного ремонту. А у жовтні було завершено довгобуд у Каневі, який тривав 36 років – місцевий будинок культури на 700 місць, на базі якого створили культурний центр "Шевченка HUB". Презентацію якого приурочили до святкування 30-ї річниці незалежності України, у ній взяв участь президент Володимир Зеленський із дружиною.

За останній рік у Черкаській області збудували та оновили 360 км доріг. Серед них – Н-16 Золотоноша – Черкаси – Сміла – Умань, яку раніше називали дорогою смерті.