RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

У мережі показали темпи "Великого будівництва" сучасного медичного хабу в Краматорську

У Краматорську повною мірою йде будівництво суперсучасного обласного медичного хабу. Прямо зараз робітники завершують влаштування ростверків та фундаментів.

Вражаючі фото робіт опублікував Юрій Голик у Facebook.

Обласну багатопрофільну лікарню створюють у межах програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво". Установа поєднає у собі діагностику та медичну допомогу. На базі стаціонарних відділень планують створити клінічні кафедри Донецького національного медичного університету.

Щорічно медичний хаб зможе обслуговувати до 2,5 млн жителів. У стаціонарі планують розгорнути 600 ліжок. Консультативне відділення зможе приймати до 600 відвідувачів на день.

Заклад надаватиме інноваційні для Донецької області послуги та забезпечить якісною медичною допомогою мешканців прилеглих територій Луганщини та Харківщини.

Тут також планують збудувати медичне містечко з житловим будинком на 50 квартир для медперсоналу, гуртожитки для студентів медуніверситету та медпрацівників на 100 місць, а також готелі на 100 місць для відвідувачів та пацієнтів.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський повідомив, що цього року в рамках програми "Велике будівництво" стартує реконструкція 48 обласних лікарень.