RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

За 2 роки "Великого будівництва" вдалось ліквідувати 28 місць концентрації ДТП - Укравтодор

За останніх два роки "Укравтодору" вдалось ліквідувати 28 місць концентрації ДТП на українських трасах. Створення безпечних умов руху для водіїв і пішоходів є одним з пріоритетних завдань програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", повідомив перший заступник голови агентства Андрій Івко в матеріалі для Mintrans.

За словами Івка, до кінця цього року заплановано виправити ситуацію на ще 18 небезпечних локаціях.

Він пояснив, що раніше ремонт доріг та їхнє експлуатаційне утримання проводили лише за надлишковим принципом, що спричинило кризу всієї дорожньої галузі.

"Старт "Великого будівництва" кардинально змінив ситуацію: галузь отримала достатньо ресурсів і для відновлення дорожнього покриття, і для поліпшення безпеки на дорогах", - зазначив заступник очільника "Укравтодору".

За два роки президентської програми вдалося значно поліпшити безпеку дорожнього руху по всій Україні. У населених пунктах з’явились пішохідні доріжки, системи освітлення, парапетне огородження небезпечних ділянок. За межами населених пунктів – металеве бар’єрне огородження.

"Якщо порівнювати показники 2016-2017 років із періодом 2020-2021, то фінансування заходів із безпеки дорожнього руху збільшилося вдвічі. У 2020 році на заходи безпеки дорожнього руху виділено 7,8% від загального фінансування. У січні-листопаді 2021-го показник зріс до 8,2%", - написав Івко.

Завдяки цьому лише за цей рік "Укравтодор" облаштував 635 кілометрів освітлення, а з 2019 року - 1254 кілометри. Це у 7 разів більше, ніж у 2018-2019 роках разом узятих (179 км). А нові тротуари та бар’єрне огородження перешкоджають потраплянню пішоходів чи тварин на проїзну частину.

Також вже другий рік поспіль на дорогах "Великого будівництва" облаштовують нову дорожню навігацію в рамках спільного проєкту з "Агентами змін". Ціль цього року - 66 000 дорожніх знаків та 29 000 км нової розмітки.

Ще однією важливою передумовою для поліпшення безпеки автошляхів став законопроєкт №1061, який упровадив незалежний та системний аудит безпеки автомобільних доріг.

"З 1 березня 2021 року, відповідно до закону, обов’язковому аудиту підлягають дороги міжнародного й національного значення. Це дозволило оперативно виявляти та усувати недоліки проєкту, допрацьовувати окремі рішення, керуючись експертною оцінкою", - додав Івко.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський повідомив, що в рамках ініційованої ним програми "Велике будівництво" вже відновили понад 14 000 км доріг по всій Україні.