RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

"Велике будівництво" Зеленського створює у селищі на Дніпропетровщині потужну спортивну базу

Минулого року за програмою Президента України Володимира Зеленського "Велике будівництво" у селищі Дніпровське Кам'янського району було відновлено стадіон "Дніпровець". Наступним об'єктом місцевої спортивної бази став спорткомплекс із басейном, який припинив свою роботу через аварійний стан. Реконструкція комплексу вже розпочалася, повідомляє пресслужба Дніпропетровської ОДА.

"На Дніпропетровщині у розпалі новий інфраструктурний рік. В області продовжуємо оновлювати дитячі садки, школи, стадіони та міські арени. Працюємо і над модернізацією двох басейнів. Один – у Марганці. Інший – у селищі Дніпровське", – поділився голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Спорткомплекс "Дніпровець" був збудований у 1963 році, проте через відсутність ремонту в ході тривалої експлуатації його комунікації та сама будівля зносилися і стала аварійною.

25-метровий басейн на 4 доріжки, розташований у "Дніпровці", вже не одне десятиліття не наповнювався водою, покрівля будівлі покосилася, дерев'яні вікна не могли забезпечувати теплоізоляцію приміщень.

Наразі підрядник уже розпочав демонтажні роботи. Під час реконструкції у "Дніпровці" буде повністю відновлено басейн, замінено всі інженерні комунікації, оновлено фасад та обладнано тренерські, роздягальні, спортивні та тренажерні зали. При проведенні реконструкції будуть застосовуватися найсучасніші технології.

Реконструйований спорткомплекс разом із вже відновленим стадіоном завершить формування сучасної спортивної бази, на якій займатимуться професійні футболісти, волейболісти, баскетболісти, боксери, легкоатлети та плавці. Він також стане місцем проведення змагань та занять для місцевих школярів.

За даними заступника керівника Офісу Президента, координатора програми "Велике будівництво" Кирила Тимошенка, у 2021 році в межах "Великого будівництва" було збудовано та реконструйовано 22 басейни, 29 стадіонів та 13 спорткомплексів. Було також обладнано близько 500 спортивних майданчиків та 600 активних парків.