RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Названа важливу причину, чому українська армія не здатна ефективно наступати

Українська армія в принципі не готова проводити масштабні наступальні дії через відсутність необхідної кількості і якості колісної техніки - вантажівок і джипів.

Таку думку в коментарі "Апострофу" висловив відомий волонтер Віталій Дейнега.

"З такою колісної технікою армія не в змозі виконувати завдання, пов'язані з переміщенням. Тобто в такому разі, армія не готова ні наступати, ні відступати, такою кількістю колісної техніки можна вести тільки окопну війну", - заявив Дейнега.

За його словами, відсутність конкуренції на ринку озброєнь гальмує насичення армії новими зразками зброї.

"Ми повинні лібералізувати ринок, тоді у нас не буде автоматів" Малюк ", реанімобілів "Богдан" і катерів від "Ленінської кузні" (усі три виробника пов'язані з компаніями Петра Порошенка, -"Апостроф")", - підкреслив волонтер. Він упевнений, що якщо президент прибере комерційні інтереси і спробує навести порядок у цій сфері, то у армії з'являться і дешеві безпілотники, і тепловізори.

Дейнега також поскаржився, що під час війни Міністерство оборони отримує всього 2,6% ВВП з 5%, призначених на оборону. "У ці відсотки входять МВС, СБУ, прикордонники і навіть пенітенціарна служба. Якщо у СБУ ще є воюючі підрозділи, то що тут роблять інші - я не знаю", - розповів волонтер.

Детальніше про підсумки трирічного перебування Петра Порошенка на посаді президента читайте в матеріалі "Якщо Порошенко прибере комерційні інтереси: підсумки трьох років при владі", опублікованому на "Апострофі".