RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Спалах кору в Україні: МОЗ оприлюднив тривожну статистику

В Україні стрімко зростає кількість хворих на кір - в 2017 році в Україні у п'ятнадцяти областях на кір захворіли 735 осіб, в той час як за аналогічний період 2016 року - всього 10.

Про це повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я України.

392 випадки зафіксовано в Івано-Франківській області, 267 - в Одеській. У Тернопільській області зареєстрували 19 випадків, Дніпропетровській - 11, Вінницькій - 9, Чернівецькій - 8, Львівській - 7, Закарпатській області та Києві - по 4, Хмельницькій - 3, Кіровоградській - 2. Поодинокі випадки зареєстровані в Донецькій, Житомирській і Черкаській областях.

536 з хворих в Україні - діти і підлітки.

У відомстві пояснюють, що зростання числа хворих пов'язаний з низьким рівнем вакцинації проти кору серед дітей та дорослих. Лікування проти кору не існує, нагадали в МОЗ. Але можна вберегти себе від захворювання, якщо зробити щеплення.

За словами заступника міністра охорони здоров'я України Оксани Сивак, в Україні немає дефіциту вакцини проти кору для дітей.

"Якщо раніше було виправдання, що в Україні немає вакцини, то сьогодні вакцин є 100%. У грудні ми отримали понад 1 млн доз, які закупили через ЮНІСЕФ. У нас є підписані домовленості про постачання 583 тис. доз влітку", - цитує чиновницю "Гордон".

Заступник міністра також закликала пройти вакцинацію і дорослих, що не прищеплювалися проти кору в дитинстві.

Кір - гостре інфекційне вірусне захворювання з високим рівнем сприйнятливості. Основні симптоми хвороби - висока температура, запалення слизових оболонок порожнини рота і верхніх дихальних шляхів, а також кон'юнктивіт, плямисто-папульозний висип шкіри і загальна інтоксикація.

За оцінками Всесвітньої організації охорони здоров'я, в 2015 році від кору померло 134,2 тис. осіб, більшість з яких - діти у віці до п'яти років.

Нагадаємо, у червні в Україні стався спалах ботулізму, ліків від якого в Україні немає.