RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

В СБУ відповіли про причину заборони в'їзду в Україну російському коміку Поперечному: документ

У Службі безпеки України дали відповідь щодо заборони в'їзду в Україну відомому російському коміку Данилові Поперечному. Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що Поперечний не зможе їздити до України найближчі три роки. У зв'язку з цим "Апостроф" направив до СБУ відповідний запит, з метою дізнатись офіційну причину такого рішення.

"Рішення про заборону в'їзду в Україну особі приймається в інтересах забезпечення безпеки України у разі, якщо є наявність достовірної інформації, отриманої в установленому законом порядку, про факт вчинення нею суспільно небезпечного діяння, незалежно від території його вчинення, яке суперечить інтересам забезпечення інтересів України, попередження, виявлення або припинення та розкриття якого віднесено до компетенції СБУ", - говориться в документі.

"Процедура визначена інструкцією про порядок прийняття СБУ рішень про заборону в'їзду в Україну іноземцям та особам без громадянства, що затверджена наказом СБУ від 01.06.2009 №344", - пояснили в спецслужбі.

У запиті автор попросив обґрунтувати заборону, назвавши причину, або повідомити про помилковість такого рішення. У відповіді говориться: "Відповідно до чинного законодавства, яким, зокрема, регламентується діяльність СБУ, матеріали, на основі яких приймається рішення про заборону в'їзду, не підлягають оприлюдненню".

Як повідомляв "Апостроф", у відповідь на рішення про заборону в'їзду в Україну Поперечний записав емоційне відеозвернення до СБУ.

Нагадаємо, рішення про заборону в'їзду в Україну Поперечному було прийнято нібито за антиукраїнську позицію. Зокрема, мова йшла про питання Криму. При цьому сам комік є критиком російської влади, в тому числі президента РФ Володимира Путіна і в одному зі своїх виступів говорив, що "Росія вкрала Крим, скориставшись слабкістю сусіда".