RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Владі України дали важливу пораду, як кардинально змінити ситуацію у країні

Щоб кардинально змінити ситуацію в Україні, уряду варто робити ставку на розвиток інфраструктури, пов'язану з поліпшенням умов для життя звичайних українців.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів надзвичайний і повноважний посол Ізраїлю в Україні Еліав Білоцерківський.

"У вас гігантський (і не менше) людський ресурс. Набагато більший, ніж все інше. Але, як в кожен ресурс, в нього потрібно вкладатися. А в нього ніхто не вкладає, хоча вже є початок реформ. Це правда, що вони повільні і не всі з ними згодні, але це вже якийсь початок, якесь зрушення. Принаймні, починають думати про дійсне вкладення в людей, про ту ж медичну реформу, щоб створити якусь сучасну медичну базу. Адже немає ніяких причин, чому в Україні медицина повинна бути ще радянських часів. У вас прекрасні спеціалісти, хороші лікарі. Вони можуть працювати в нормальній системі", - упевнений він.

Білоцерківський з цього приводу навів барвисту аналогію з Ізраїлем.

"У нас хороші відносини зі Сполученими Штатами, але це не одне і те ж. Тому що США не будуть нас захищати. Так, вони нам допомагали фінансово, але ми повинні були завжди розраховувати самі на себе. Тобто США і навіть фінанси США не привели б нас в ту позицію, в якій ми знаходимося зараз. Думаю, що все засновники нашої держави розуміли, що єдиний наш ресурс - це люди. А в кожен ресурс потрібно вкладати. А що значить вкладати в людей? Це значить створювати інфраструктуру, що дозволяє тим людям, які живуть в Ізраїлі, максимально реалізувати себе. І вони захочуть там жити, бо в країні будуть гарна освіта, якісна медична допомога, сильна економіка. Це створює країну, в яку люди хочуть приїхати. І це - найважливіша точка фокусу", - пояснив свою точку зору він.

Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": Не можна порівнювати війну на Донбасі з Ізраїлем, але у нас є чим допомогти Україні - посол.