RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

У Авакова відповіли з приводу відмови пропагандиста Вишинського від українського громадянства

Керівник видання "РИА Новости Украина" Кирило Вишинський, якого підозрюють в державній зраді, не може вийти з українського громадянства.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив прес-секретар Державної міграційної служби Сергій Гунько.

За його словами, законодавством передбачено порядок виходу з громадянства. Однієї заяви будь-якої особи недостатньо для того, щоб вона мала якісь правові наслідки.

Гунько розповів, що процедура виходу з українського громадянства передбачена виключно для громадян України, які постійно проживають на території іноземної держави, тому звернення, відповідно, має бути в закордонну дипломатичну установу.

"Не знаю, чи завжди він проживає на території іноземної держави. Очевидно, що він в закордонну дипломатичну установу, посольство України в іноземній державі зараз навряд чи зможе звернутися, з огляду на всю цю інформацію", - зазначив прес-секретар ДМС.

Крім того, він нагадав, що стаття 18 закону про громадянство України прямо вказує на те, що вихід з громадянства не допускається в разі, якщо особі повідомлено про підозру або є рішення суду, яке підлягає виконанню.

"І нарешті, третій момент, - стаття 2 закону України про громадянство вказує на те, що якщо громадянин України є також громадянином іноземної держави, то в правовідносинах з Україною він визнається лише громадянином України. Тобто наявність будь-яких інших громадянств не дає особі будь яких преференцій або будь-яких особливих умов щодо відповідальності перед законом ", - підкреслив Гунько, кажучи про наявність російського громадянства у Вишинського.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв, що підозрюваний в державній зраді керівник "РИА Новости Украина" Кирило Вишинський звернувся до президента Петра Порошенко з заявою про вихід з громадянства України.