RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Генерал розповів, навіщо Кремлю знадобилися нові "теракти" в Криму

Росія нібито готує провокації в включеному Криму, щоб потім звинуватити в цьому Україну і тим самим посилити свій вплив на Захід.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив експерт з питань безпеки генерал-лейтенант Василь Богдан, коментуючи заяву секретаря Радбезу РФ Миколи Патрушева про загрозу терактів в Криму.

"З огляду на стратегію, яку Росія використовує щодо України - а це розчленування її як такої і знищення як держави - все акції спрямовані на те, щоб скомпрометувати Україну в очах світової, російської та української громадськості, щоб деморалізувати і демобілізувати українське суспільство щодо відсічі російському агресору. Ці заяви однозначно свідчать про те, що Росія готує якісь провокації в Криму, щоб потім списати ці речі на українську сторону. Зверніть увагу, що всі ці заяви виникли перед самітом ЄС-Україна, перед самітом НАТО і перед зустріччю Трампа і Путіна. Це дії на посилення намірів Росії вплинути і на НАТО, і на ЄС, і на Сполучені Штати з тим, щоб все-таки вирішити українське питання на умовах РФ, на умовах Кремля", - упевнений він.

Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": Путін готує нові теракти: чого побоюватися Україні.