RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

Всі новини

У Харкові набирає обертів будівництво нового онкоцентру - Світлична

Масштабний і амбітний проект з будівництва нового сучасного онкологічного центру в Харкові, ініційований главою області Юлією Світличною, набирає обертів.

Про це повідомляє прес-служба Харківської ОДА.

Необхідне рішення щодо виділення коштів з бюджету області на розробку проектної документації на недавній сесії підтримали депутати Харківської облради.

Як відомо, рішення про майбутнє будівництво новітнього сучасного онкоцентру було прийнято на початку цього року, після відвідування Світличною комунального неприбуткового підприємства "Обласний центр онкології", частина корпусів якого знаходяться у вкрай незадовільному стані і побудовані в кінці 30-х років минулого століття.

"Кардинально будемо міняти ситуацію, і сьогодні я прийняла рішення про будівництво нового онкологічного комплексу, який буде побудований в Харкові. Гроші знайдемо. Місцева децентралізація надала нам можливість зміцнити місцеві бюджети", - заявила тоді Світлична, зазначивши, що частину грошей Харків спробує отримати і з держбюджету.

З моменту прийняття рішення в області вже проведено ряд передпроектних робіт, погоджено місце будівництва, виділено земельну ділянку. Загальна площа нового онкологічного комплексу, який буде відповідати всім сучасним вимогам - як медичним, так і по енергоефективності, інфраструктурі, комунікаціях, складе 25,5 тис. кв. м. Етап проектування буде завершено до кінця року, саме будівництво розпочнеться вже в наступному 2019 році.

"Цю роботу плануємо завершити в 2018 році, а з наступного - приступити до будівництва. Будемо розраховувати свої сили таким чином, щоб здавати об'єкт чергами, як робили з філармонією - не зволікати, а вже через рік-півтора відкривати перші черги об'єкта", - повідомила Світлична, підбиваючи підсумки обласної сесії.

До забезпечення центру сучасним обладнанням планують залучити як кошти бюджетів всіх рівнів, так і спонсорську допомогу. Вже зараз ведуться переговори про це з низкою країн.