RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

У 142 населених пунктах Харківської області успішно реалізується програма глави ХОДА

У Харківській області розширили рамки проекту "Енергія світла", завдяки чому ще більше населених пунктів будуть забезпечені вуличним освітленням.

Про це повідомляє прес-служба Харківської ОДА.

Як зазначається, спочатку в 2018 році в рамках проекту "Енергія світла" планували встановити і модернізувати освітлення в 137 населених пунктах області, а тепер в програму включені 142 населених пункти. Освітлення з'явиться на 322 вулицях (а не 306, як планувалося).

В цілому буде встановлено близько 2300 освітлювальних приладів і прокладено 70 км електромереж.

Начальник управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Андрій Парамонов підкреслює, що при реалізації програми використовуються енергозберігаючі технології, які дозволять заощадити на експлуатаційних витратах понад 60% коштів.

Роботи в рамках проекту "Енергія світла" зараз проводять в 14 районах, 2 ОТГ і 1 місті області. Основні напрямки програми: освітлення доріг, пішохідних зон, вулиць, житлових районів і об'єктів соціального значення.Також програма націлена на освітлення паркових майданчиків і зон відпочинку.

Так, наприклад, в нинішньому році за рахунок обласного бюджету в селі Довгеньке Ізюмського району відремонтували дорогу по вулиці Зоря, де проходить автобусний маршрут, по якому місцеве населення їздить в Ізюм.

Для того, щоб відновити вуличне освітлення вздовж відремонтованої дороги, сільрада подала цей об'єкт для включення його в ініційований головою ХОДА Юлією Світличної проект "Енергія світла". І населений пункт отримав необхідне фінансування на відновлення освітлення вздовж ділянки автодороги. Зараз освітлення вже працює і забезпечує комфортні умови для майже 900 місцевих жителів.

На сьогодні вже повністю виконані роботи в рамках проекту в Балаклійському, Близнюківському, Дергачівському, Кегичівському, Коломацькому, Первомайському районах, в селі Манченки Харківського району.

У Барвінківському, Ізюмському, Великобурлуцькому, Зміївському, Красноградському, Нововодолазькому, Первомайському, Шевченківському районах, Чоколівській ОТГ, в місті Куп'янськ відновлення вуличного освітлення триває згідно з графіком. У Борівському, Сахновщинському, Харківському районах та Золочівській ОТГ підрядні організації також працюють за графіком.

Також стало відомо, що в ХОДА вже працюють над затвердженням програми на 2019 рік.

"Зараз ми формуємо перелік населених пунктів і вулиць, які потраплять в програму на 2019 рік. При цьому враховуємо звернення громадян, озвучені в ході особистих прийомів голови ХОДА Юлії Світличної, а також заявки районів", - зазначив Парамонов.