RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Розвідник розповів, чого чекати від Путіна після "виборів" у бойовиків ДНР-ЛНР

Путін після фейковий виборів в так званих ЛНР-ДНР хоче заморозити конфлікт на Донбасі, щоб за допомогою цього важеля примушувати Україну до поступок.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів ветеран зовнішньої розвідки, генерал-лейтенант Василь Богдан.

За його словами, проведення цих виборів свідчить про те, що путінський режим взагалі не має наміру виконувати Мінські домовленості.

"Все більше помітна тенденція спроб Путіна заморозити конфлікт на Донбасі, щоб за допомогою цього важеля примушувати Україну до поступок. Перш за все, спробувати "обміняти" Донбас на Крим", - сказав Богдан.

Також він висловив думку, що масштабних бойових дій з боку терористів і російських регулярних військ в Донбасі очікувати не варто.

"По-перше, є чітка позиція міжнародної спільноти, НАТО, ЄС і США. По-друге, українські Збройні сили і їх можливості настільки зросли, що Путін не зважиться на якусь масштабну операцію. І йому це зараз не потрібно, тому що незабаром в Україні мають відбутися президентські і парламентські вибори", - зазначив розвідник.

Крім цього він заявив, що зусилля Путіна спрямовані, по-перше, на провокації на східному фронті, і, по-друге, на залученні "п'ятої колони", щоб розколоти українське суспільство, деморалізувати, дезорієнтувати і демобілізувати його.

"За допомогою інформаційно-пропагандистських кампаній Путін хоче скомпрометувати основні інститути української держави і привести до влади прокремлівські сили, які змінять євроатлантичний вектор України", - резюмував Василь Богдан.

Більш детально читайте в матеріалі "Апострофа" - "Операція" Заморожування ": навіщо Путіну потрібні" вибори "на окупованому Донбасі".