Великобританія видала військовим орієнтування на путінського пропагандиста

Міністерство оборони Великобританії розіслало командирам військових баз орієнтування на російського журналіста.

Про це повідомляє ВВС.

"21 листопада кореспондент телеканалу Тимур Сиразієв і оператор Дмитро Волков з'явилися біля 77-ї армійської бригади в графстві Беркшир. Ця бригада займається кібербезпекою, працює в соцмережах і даркнета. Російські журналісти знімали базу з машини, впритул під'їжджали до її території, а також були помічені біля солдатських казарм в селі Ермітаж. На наступний день в ефірі Першого каналу вийшов сюжет про британську "фабриці тролів під Лондоном", - йдеться в повідомленні.

Тому командирам військових баз розіслали орієнтування на Сиразієва, який очолює бюро Першого каналу в Лондоні. У ній сказано, щоб військові не вступали з журналістом в розмови, якщо він з'явиться біля військових баз, і терміново повідомити про те, що трапилося в поліцію.

Як повідомляв "Апостроф", російські пропагандисти часто оприлюднюють фейкову інформацію, яка стосується всього світу і України зокрема. Так, ведуча на одному з путінських телеканалів, пропагандистка Ольга Скабеева видала черговий фейк, появи якого послужило введення воєнного стану в Україні.