RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Кремль, покайся: мережа в гніві через напад поліції на ультрас в Одесі

Після футбольного матчу "Чорноморець-Ворскла" у Одесі поліція затримала представників ультрас-руху, які вивісили банер "Кремль, покайся" і назви українських кораблів захоплених РФ.

Про це написав у Facebook волонтер Роман Синіцин.

Затримання відбувалось під 6-им сектором, відвідувачі якого вивісили та підсвітили фаєрами банер "Кремль, покайся". Окрім того, поруч був вивішений банер з назвами захоплених українських катерів та буксира.

Як повідомляє Insider, усіх затриманих вболівальників поклали на землю, а потім "автозаком" вивезли до відділку, де на них були оформлені однакові протоколи про "дрібне хуліганство" та "опір при затриманні". При затриманні використовували будівельні "стяжки" замість кайданок.

Ультрас-рух заперечує: на патрульних не нападали, палили піротехніку на кожній грі, і деколи набагато більше, а затримали зненацька на цьому матчі. До того ж, на цій грі палили фаєри не лише на шостому секторі, проте затримали тільки його відвідувачів. Ультрас впевнені – затримали через банер про Кремль.

За словами Синіцина, в приватних розмовах співробітники поліції говорили, що "за банер, надійшла команда діяти жорстко".

Під постом волонтера з’явилися обурені коментарі.

""+" за кожне слово в цьому пості. Повністю підтримую!!! Одесса - це наше море, її треба максимально оберігати, а Ультрас - це як раз один із таких "оберігів", "Ось така реформа поліції, хтось мені пояснить як так. Як така людина отримала підвищення замісь звільнення з чорною міткою", "Питання одне, хто дав команду Іщенко. Він наврядчи сам прийняв рішення. Тим більше пакували за стадіоном", - пишуть коментатори.

Як повідомляв "Апостроф", у жовтні охоронці президента футбольного клубу "Минай" в кінці кубкового матчу з "Динамо" піднялись на трибуну і побили ультрас київського клубу.