RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Призов в Україні: скандал з вуличними облавами отримав продовження

Посадові особи військкоматів, які на вулиці перевіряли документи у громадян в Рівному і Києві, притягнуті до дисциплінарної відповідальності.

Про це 10 грудня, під час брифінгу для представників ЗМІ заявив начальник Головного управління персоналу - заступник начальника Генерального штабу ЗСУ генерал-лейтенант Артур Артеменко, передає прес-служба Міноборони.

"Випадки, які відбулися нещодавно, коли окремі посадові особи військкоматів перевіряли документи у громадян на вулицях Рівного та біля станції метро "Лісова" у Києві, поодинокі. Після проведених перевірок посадові особи військкоматів, які спровокували ці ситуації і привели до таких випадків, вже покарані, до них вжито дисциплінарних заходів", - заявив він.

Артеменко також звернувся до представників засобів масової інформації з проханням повідомляти військове керівництво про подібні "абсолютно непотрібних дії окремих військових комісарів".

Генерал-лейтенант наголосив, що в даний час спостерігається позитивна тенденція за призовом військовослужбовців строкової військової служби та явки резервістів для проведення зборів.

"Ми навпаки вимушені відмовляти резервістам, які пройшли в цьому році підготовку та прибувають до військкоматів. Причому тисячі приходять самостійно, без викликів. Щодо осінньої призовної кампанії, то план в цьому році з набору строковиків до лав ЗС України виконано вже майже на 100%. Людських ресурсів вистачає для виконання плану", - повідомив представник Генштабу.

Нагадаємо, докладніше про призов в українську армію читайте в матеріалі "Апострофа": На межі провалу: чому в Україні призов до армії перетворився в заячі біга.