RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

"Бути мігрантом в Україні": в Києві пройде захід про легалізацію іноземців

14 грудня ГО "Європа без бар'єрів" запрошує журналістів та блогерів на прес-конференцію "Бути мігрантом в Україні. Що заважає іноземцям, які тут живуть і працюють", присвячену питанням міграційної політики України та основним проблемам легалізації іноземців.

Про це повідомили в Міжнародному фонді "Відродження", який є співорганізатором заходу.

Початок о 11:30, прес-центр агентства УНІАН.

Україна залучена в глобальні міграційні процеси, які активізувалися в усьому світі. Трудова міграція в поєднанні зі скороченням населення і збільшенням тривалості життя призводить до нестачі робочих рук на ринку праці. Одним з можливих виходів є активізація політики залучення на український ринок праці громадян інших країн. Відповідні пріоритети, спрямовані на спрощення легального перебування в Україні іноземців, є частиною діючої Стратегії міграційної політики, але на практиці процедури отримання дозвільних документів часто виявляються значно складнішими, дорогими і неприємними, ніж це зафіксовано в законодавстві, відлякуючи потенційних інвесторів і кваліфікованих фахівців.

Під час заходу ми представимо попередні результати дослідження, яке включало інтерв'ю з іноземцями, які мають досвід отримання українських документів (посвідка на проживання, статус закордонного українця, громадянство України), аналіз законодавства, моніторинг ЗМІ та інтерв'ю з профільними експертами.

Питання до розгляду:

- Міграційні тренди в Україні, Центральній та Східній Європі

- Міграційна політика України: дружня або ворожа

- Еміграція та імміграція: як досягти балансу

- Жити в Україні: основні проблеми легалізації

- Стати громадянином: структура та слабкі місця процедури набуття громадянства

- Статус закордонного українському: провал чи успіх

Учасники:

Ірина Сушко, виконавчий директор ГО «Європа без бар'єрів»
Катерина Кульчицька, аналітик ГО «Європа без бар'єрів»
Робоча мова: українська

Акредитація листом на пошту [email protected] або через форму

Захід проходить в рамках проекту "Громадська оцінка та адвокація змін у державній політиці надання громадянства", який виконується ГО "Європа без бар'єрів" під егідою Української Національної Платформи Форуму громадянського суспільства Східного партнерства за сприяння Європейського Союзу і Міжнародного фонду "Відродження" в рамках грантового компоненту проекту "Громадська синергія".