RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Вибух в Фастові: з'явилися фото і відео руйнувань, зняті всередині п'ятиповерхівки

14 грудня о 9:20 по вул. Садова, 10, у м. Фастів Київської області в одному з під'їздів, попередньо, на четвертому поверсі п'ятиповерхового десятипід'їздного житлового будинку (70 квартир, зареєстровано 166 мешканців) стався вибух (ймовірно побутового газу) без послідуючого горіння.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

Вибухом зруйновано конструктивні елементи квартир одного під'їзду з третього до п'ятого поверхів. Постраждала 1 особа. Евакуйовано з під'їзду будинку близько 10 осіб. Будинок повністю відключено від електро-, газо- та теплопостачання.

Повідомляється також, що підготовлено 100 місць (у двох лікарнях та ліцеї) для тимчасового проживання відселених мешканців будинку. Розгорнуто пункт обігріву.

Співробітниками поліції здійснюється охорона квартир будинку та громадського порядку.

Також відомо, що на час проведення пошуково-рятувальних робіт обмежено доступ мешканців до квартир будинку.

До проведення пошуково-рятувальних робіт всього залучено 193 чол. та 41 од. техніки, у тому числі від ДСНС залучено 90 чол. та 23 од. техніки, в тому числі кінолог з собакою.

Водночас, голова Київської облдержадміністрації Олександр Терещук повідомив, що наразі відомо про одного постраждалого. Це 31-річний чоловік, який знаходився на п'ятому поверсі. Ударною хвилею його викинуло на третій поверх. Зараз його обстежують лікарі. Стан задовільний.

За його словами, організовано намет із гарячим харчуванням. Крім цього організовано місце перебування у готелі для постраждалих громадян.

"Зараз встановлюється можливість подальшого проживання у непошкодженій вибухом частині будинку. Але висновки будуть лише після здійснення обстеження будівлі. Експертиза будівельного інституту вже на місці. Наразі, людей в будівлі вже немає. Їх охороняють правоохоронці, аби забезпечити збереженість речових доказів на місці вибуху, а також, щоб люди не постраждали", - додав Терещук.

Як повідомляв "Апостроф", 14 грудня у місті Фастів Київської області стався вибух у багатоквартирному будинку.