RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Суд в Москві заочно заарештував українського активіста: що йому закидають

Басманний суд Москви заочно заарештував лідера націоналістичної організації С14 Євгена Карася у справі про напад на посольство Росії в Києві 17 вересня 2016 року.

Про це пише ТАСС, посилаючись на прес-службу суду.

"Суд задовольнив клопотання слідчих органів і обрав стосовно Є.Карася запобіжний захід у вигляді взяття під варту заочно", - сказала прес-секретар суду Юнона Царьова.

Карасю заочно пред'явлено звинувачення за ч. 2 ст. 360 КК РФ ("Напад на осіб чи установи, які користуються міжнародним захистом") і за ст. 329 КК РФ ("Наруга над Державним гербом Російської Федерації або Державним прапором Російської Федерації").

Російська сторона стверджує, що в ніч з 16 на 17 вересня 2016 в посольство РФ в Києві "прибула організована група осіб, які брали участь в акції проти проведення виборів депутатів до Держдуми на території України".

"У їх числі були представники праворадикальних громадських організацій та об'єднань. Нападники закидали територію дипломатичного представництва димовими шашками і направили в будівлю посольства залпи з батареї салютів. В результаті майну РФ було завдано матеріальної шкоди", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Росії замість Карася до списку санкцій випадково включили його повного тезку - власника галереї мистецтв.