RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Вчені назвали перші симптоми раку, які всі ігнорують

Люди занадто часто ігнорують сонливість, хронічну втому та інші симптоми, навіть не підозрюючи про те, що вони можуть свідчити про страшну хворобу.

До такого висновку прийшли вчені з Королівського коледжу Лондона.

Зокрема, вчені зібрали контрольну групу з 39 людей у віці від 30 до 70 років, яким був діагностований рак мозку і розпитали їх про те, як вони дізналися про хворобу.

Як розповіли опитані, спочатку майже всі вони списували перші симптоми раку мозку на звичайне нездужання або ж вважали, що стали більше втомлюватися через вік.

Так, одна з жінок розповіла, що у віці 50 років раптово стала спати серед дня, але вирішила, що це нормальна реакція організму на старіння.

Інший чоловік розповів, що після 60 років став дуже сильно втомлюватися під час рутинної роботи, такої як миття посуду, однак просто списував це на втому і не підозрював про наявність страшної хвороби.

Ще одна жінка у віці за 40 стала помічати, що час від часу під час розмови у неї починав заплітатися язик, але оскільки зазвичай це тривало не більше хвилини, вона не надавала цьому особливого значення.

Чоловік, віком за 30 років, який працював учителем, також розповів, що тривалий час ігнорував синдроми постійної втоми. Він пояснив, що цьому, зокрема сприяло і те, що всі навколо скаржилися на те, що смертельно втомилися.

Інша жінка у віці за 40 також розповіла, що у неї часто траплялися дежа вю, після чого вона починала відчувати сторонні запахи, проте вона вважала свої симптоми надто незвичайними, щоб турбувати через них лікаря.

Як результат, вченим вдалося встановити, що хворі потрапляли до лікаря, коли хвороба вже починала прогресувати. Зокрема, хворий або швидко втрачав зір, або ж його госпіталізували з підозрою на інсульт або деменцію.

Частина хворих також прийшли до лікаря після того, як на цьому почали наполягати їхні рідні.

За матеріалами Plos.org

Як повідомляв "Апостроф", раніше українські вчені провели унікальну операцію, яка може стати проривом у боротьбі з раком.