RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У пошуках "темного світу": вчені знайшли нове застосування Великому адронному колайдеру

Великий адронний коллайдер може стати засобом для відлову темної матерії.

Про це повідомляє ресурс Planet Today, посилаючись на дані фізиків з університету Чикаго.

Вчені збираються розробити спеціальні пастки, здатні виявити дивовижну аномалію, а в подальшому і вивчити її. Фахівці наукової установи вважають, що Великий адронний коллайдер - поки що єдине пристосування, здатне допомогти людству краще зрозуміти матерію, яка становить близько 95% всесвіту.

Як стверджують фізики, поки що сприймати цей самий "темний світ" ми можемо тільки в якості полтергейсту, що створює спонтанні хаотичні потоки енергії.

Однак, на думку дослідників, існує якийсь вид темної матерії, який дещо відрізняється від інших. Всі відмінності можна пояснити тим, що дані частки трохи важче своїх родичів, а тривалість їх життя трохи довше.

"Правда все одно цей час - частки секунди. А з огляду на той факт, що в адронному колайдері відбувається понад мільярд зіткнень частинок в секунду, зловити темну матерію - завдання не найлегше. Тому вчені зайнялися розробкою спеціальної пастки, яка дозволить цю енергію виявити, а надалі і вивчити. Вони сподіваються доробити свій пристрій до моменту наступного запуску коллайдера в 2021 році", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", в 2015 році на максимально високу енергію розгону пучків протонів - 6,5 тераелектронвольт (ТеВ)-вперше після модернізації виведений розташований поблизу Женеви Великий адронний коллайдер (ВАК) - найбільший в світі прискорювач заряджених частинок.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Суспільство
Теги: вчені