RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Мережу вразило відеозвернення до Зеленському тяжко пораненого бійця з позивним "Хітмен"

У мережу було викладено відеозвернення важко пораненого військовослужбовця ЗСУ Станіслава Гібадулліна з Молдови, який попросив у президента Володимира Зеленського надати йому українське громадянство.

Відео виклала парамедік ВСУ Оксана Рубан на своїй сторінці в Facebook.

Вона зазначила, що військовослужбовець був поранений, підірвавшись на міні в ході виконання бойового завдання. Станіслав Гібадуллін знаходиться в рядах ВСУ на Донбасі вже 5 років, тому формальних причин для надання громадянства достатньо.

На пабліку "Повернись живим" зазначається, що це не перше поранення Гібадулліна, на початку 2018 року в машину, де він перебував з товаришами по службі потрапив ПТУР. Тоді загинули двоє його друзів, а сам він втратив фаланги пальців. Внаслідок останнього поранення - підриву на міні, він втратив ногу.

За словами парамедика, у військовослужбовця є орден "Богдана Хмельницького" за бойові заслуги.

"Доведіть, що ви хороший президент, що не такий як усі. Дайте мені громадянство, Володимир Зеленський!", - сказав боєць в своєму зверненні.

Як повідомляв "Апостроф", в ході свого виступу на інавгурації президент Володимир Зеленський обіцяв надати громадянство всім особам, які сприятимуть у побудові "успішної України".

"Всім, хто готовий будувати нову, сильну і успішну Україну, я з радістю надам українське громадянство", - говорив президент.