RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Зміни в українському правописі: в Кабміні розкрили подробиці

У середу, 22 травня Кабінет міністрів ухвалив нову редакцію Українського правопису, однак остаточного його тексту поки не опубліковано.

Про це повідомляє видання "Українська правда. Життя".

Відзначається, що новий правопис замінить редакцію, видану в 1992 році.

Віце-прем'єр-міністр Павло Розенко в той же час повідомив, що ЗМІ почали публікувати різні варіанти змін правопису, беручи за основу проект, що знаходиться на стадії громадського обговорення.

"Цим займалось Міністерство освіти. Сам же проект постанови уряду лише підводить нормативну базу під недіючий український правопис. Документ широко обговорювався, проходив засідання урядового комітету, там є поступовий період його застосування, думаю, після підписання прем’єром буде оприлюднення", – пояснює представник Кабміну.

У Міністерстві освіти і науки повідомили, що питанням правопису займалася спеціальна мовна комісія уряду, тобто документом розпоряджається саме Кабінет міністрів.

Журналісти звернулись до співголови мовної комісії Богдана Ажнюка, який повідомив, що нині правопис знаходиться "десь в урядових колах", а коли його оприлюднять – поки невідомо. Він підтвердив, що у варіант документу, який знаходиться на громадських обговореннях, постійно змінюється.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в британському виданні The Guardian заявили, що будуть писати назву Києва відповідно до правопису англійською – Kyiv.