RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Революція цінностей: Кравчук відкрив другий форум Ukrainian ID у Каневі

Перший президент України Леонід Кравчук відкрив роботу другого Міжнародного економіко-гуманітарного форуму Ukrainian ID в Каневі.

Відповідне відео виклав Міжнародний Форум Ukrainian ID на YouTube.

Офіційна частина заходу розпочалася з урочистого покладання квітів до пам'ятника Тараса Шевченка.

На Форум прибули світові експерти в галузі економіки, культури, інфраструктури, енергетики, екології та комунікацій з метою випрацювати стратегію успішного розвитку України. Серед спікерів Форуму Тічо Жупанчич - екс-держсекретар урядового офісу з питань розвитку та політики європейської згуртованості Словенії, Др. Ернст Райхель - німецький дипломат, посол ФРН в Україні, Норберт Нойхаус - віце-мер німецького міста Трір, Джон Хербст - відставний американський дипломат та посол США в Україні та Узбекистані та ще понад 300 лідерів думок, дипломатів, докторів наук та громадських активістів. Головною темою цьогорічного Форуму стала "Революція цінностей".

"Тут, у Каневі, шляхами і стежками Кобзаря прийдуть в Україну нові ідеї, завдання і нам повірять! В хаті мого діда в одному кутку стояли образи, в іншому - портрет Тараса Шевченка в рушниках. І було дві книжки - Кобзар і Біблія. Якщо звідси, з Канева розпочати і підняти весь народ, ми подолаємо всі труднощі. І я бажаю всім присутнім почати здійснювати це вже сьогодні", - заявив у своїй промові Леонід Кравчук.

Під час першого дня Форуму проведуть чотири панелі на тему економіки, суспільства, освіти та цінностей та одна дискусійна панель.

Група експертів розглядатиме та вирішуватиме питання економічного розвитку України до 2030 року, перспективи децентралізації, освітніх процесів, нової безпекової стратегії країни, у якій людина є найвищою цінністю.

Паралельно з проведенням панелей Форуму проходитиме дискусійна платформа з питань енергетичної стратегії: “Консенсус 3хЕ: Енергетика, Економіка, Екологія", де буде вирішено, як в Україні досягти балансу між трьома означеними складниками.

"Вітаю присутніх, що Канів вдруге став епіцентром глобального діалогу з найважливіших питань, що стоять перед людством, - сказала президент Форуму Наталія Заболотна. – Цінності свободи, вибору, права кожної людини. Ми не завжди могли реалізувати всі ці цінності, але ми із покоління в покоління передавали їх, як омріяний дар, за який треба боротися. Світ знає, що українці готові до відчайдушної боротьби за права і свободи. Впродовж двох днів ми працюватимемо над Конституцією цінностей, що стане дороговказом для людства, вказівником до духовного серця України. Перед Ukrainian ID стоїть завдання: щоб наша країна стала значною та впливовою частиною глобальної економіки, необхідно змінити ставлення держави до гуманітарної парадигми".

У п’ятницю, 7-го червня о 18:00 на Тарасовій горі відбудеться церемонія нагородження лауреатів щорічної міжнародної премії Ukrainian ID Awards, яка присуджується видатним громадським діячам за гуманізацію суспільства, розвиток економіки і примноження культурного капіталу. У минулому році першим лауреатом премії став Олег Сенцов - український кінорежисер, незаконно ув’язнений в Росії.