RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

​Риба на грядках і водоспади: з'явилися моторошні фото і відео повені під Одесою

Через рясні опади в Одеській області розлилися річки, внаслідок чого затоплено Балтський та Подільський райони. На поля і в городи почало виносити рибу.

Про це повідомляє "Думська".

Так, в річці Кодима на території міста Балта течія посилилася настільки, що знесла конструкцію, яка служила бар'єром для риби.

"Вгорі проривало дамби як мінімум трьох ставків, вся вода хлинула сюди, риба йде вниз (в сторону села Гольма, - Ред.) або прямо тут вистрибує на берег. Ми утримуємо цю водойму вже сім років, щороку запускаємо малька, підгодовуємо і вирощуємо. І, звичайно, в шоці з того, що зараз відбувається", - розповідає охоронець билтского рибальського товариства Андрій Доліщук.

Рибалки намагалися відновити бар'єр, але марно - риба, яка потрапила в течію, або травмується об нього, або її просто перекидає через верх.

Схожа ситуація в Подільському районі - рибу разом з водою перекидає через дамби, вже з'явилися бажаючі її ловити.

"Беремо прямо руками, скільки можемо. Ну а що? Інакше вона просто згниє на полях", - кажуть рибалки.

Тим часом облуправління ДСНС повідомляє, що за минулу добу рятувальники п'ять разів виїжджали для надання допомоги в ліквідації наслідків негоди на півночі області - в основному відкачували воду з територій приватних домогосподарств.

Синоптики прогнозують, що дощі в цих районах продовжаться до 10 червня включно.

Як повідомляв "Апостроф", жителі західних регіонів України постраждали від рясних злив і шквального вітру, який повалив частину дерев на тротуари і дороги.