RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Гвинтівку вперше взяв на полігоні: в мережі розповіли цікаву історію снайпера ЗСУ

У мережі розповіли історію снайпера ЗСУ з псевдонімом "Підлий", який воює на Донбасі.

Історія була опублікована у Facebook-спільноті "Повернись живим".

За словами снайпера, йому щойно виповнилося 25 років, а воювати він пішов з бойовим товаришем з псевдонімом "Лис" і вперше взяв гвинтівку саме на полігоні. Поки що він не знає, чи буде продовжувати свій контракт.

"Закінчується (контракт – "Апостроф") трохи більше ніж за два роки. Я пішов на війну, тому що мав захищати Батьківщину, проте не впевнений, що усе життя буду військовим. В армії у будь-якому випадку є певні обмеження, а деякі речі, що залишилися з радянських часів, інколи просто не вкладаються в голові. За майже 5 років я так і не став "повноцінним" військовим – я люблю свободу дій", - сказав він.

Раніше "Підлий" був футбольним фанатом, вболівав за ФК "Нива" та європейські клуби, де грають українці. Життя після війни він вже спланував – хоче зосередитися на журналістиці, займатися розслідуваннями.

Він також розповів, як отримав відмову у школі снайперів в Десні, через "надмірну агресивність", як вирішив психолог закладу.

"Після тестів у психолога сказали, що рівень агресивності зашкалює, і з такими показниками не можуть зарахувати на курс", - розказав він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі опублікували яскраві кадри ефективної роботи українських аеророзвідників.