RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Опубліковано повний список втрат ЗСУ на Донбасі за червень: фото героїв

За червень 2019 року внаслідок продовжуючихся бойових дій на Донбасі загинуло 11 захисників України.

Список загиблих наводить "Obozrevatel".

Вадим Забава, 46 років, 80 окрема десантно-штурмова бригада ДШВ ЗСУ. На війні - з 2015 року. Був призваний в третю хвилю мобілізації, згодом підписав контракт. Отримав поранення, осколок міни залишився в нозі, але Забава повернувся на війну. Загинув 3 червня на Маріупольському напрямку під час виконання бойового завдання в результаті нещасного випадку. У загиблого десантника вдома залишилися мати, брат, дружина, дочка і син-десантник, який, як і батько, пішов захищати Україну.

Едуард Лазарєв, 17 окрема танкова бригада ЗСУ. Загинув 4 червня о 17.30 поблизу Новоселівки Другої Волноваського району, в результаті підступного обстрілу бойовиками з ПТРК військового автомобіля ГАЗ-66, яким здійснювалася доставка продуктів харчування на позиції підрозділу.

Олександр Лін, 17 окрема танкова бригада ЗСУ. 4 червня перебував у військовому автомобілі ГАЗ-66, який доставляв продукти на позиції, разом з Едуардом Лазарєвим. Загинув від несумісних з життям травм, отриманих в результаті прямого попадання в автомобіль ворожого ПТРК.

Владислав Бережний, 54 ОМБр ЗСУ. На війні - з 18 років. Контракт з ЗСУ підписав в січні 2015 року. У 2017-му його продовжив. Після 2-місячного навчання потрапив в Зайцеве, що під Горлівкою, далі - воював на Світлодарській дузі. Загинув від кулі снайпера 5 червня в районі селища Золоте-1 на Луганщині.

Дмитро Пругло, 3 рота ОЗСП "Азов", Національна Гвардія України. В "Азов" прийшов в 2014 році - рядовим. Згодом підписав контракт з НГУ. Брав участь у всіх ключових боях підрозділу. У 2017 році був командиром 1-го взводу 3-й роти особливого призначення 1-го батальйону. Загинув 7 червня близько 00.30 в районі селища Новолуганське Бахмутського району Донецької області під час нічного прицільного артилерійського і мінометного обстрілу позицій підрозділу. Снаряд калібру 122 мм потрапив прямо в бліндаж, в результаті чого двоє бійців отримали несумісні з життям поранення. Ще 11 гвардійців були поранені.

Максим Олексюк, 3 рота ОЗСП "Азов", Національна Гвардія України. На війні - з 2017 року. В ніч з 6 на 7 червня разом з Дмитром "Круглим" загинув від несумісних з життям травм, отриманих після прямого попадання 122 мм снаряда в бліндаж.

Віталій Молозовенко, 34 окремий мотопіхотний батальйон, 57 ОМБр ім. кошового отамана Костя Гордієнка, ЗСУ. Був командиром безпілотних авіаційних комплексів розвідувального взводу 34 ОМПБ 57 ОМПБр. Загинув в ніч 13 червня 2019 року за виконанні бойового завдання в с. Піски Донецької області в результаті мінно-вибухової травми.

Павло Тихонов, 42 окремий мотопіхотний батальйон "Рух опору" 57 ОМПБр ЗСУ. На війні - з травня 2014 року. У 2017 отримав контузію і перелом ноги. Загинув 17 червня в районі ДАП під час виконання бойового завдання в результаті аварії автомобіля. Ще один військовий був травмований.

Олександр Ляшок, 137 окремий батальйон морської піхоти 35 ОБрМП ЗСУ. Загинув 19 червня близько 1:00 ночі під Новотроїцьким Донецької області в результаті множинних осколкових поранень, отриманих під час ворожого обстрілу з АГС і РПГ.

Анатолій Сорочинський, 3 окремий мотопіхотний батальйон 24 ОМБр ім. Короля Данила ЗСУ. На війну пішов ще в 2015 році в складі батальйону "Айдар". В кінці 2017 підписав контракт з ЗСУ і вступив до лав 24 ОМБр. Мав позивний "Жмурик". 22 червня 2019 близько 18.00 в ході перевірки місцевості в секторі відповідальності наглядового поста в районі села Оленівка підірвався на вибуховому пристрої. В результаті отриманих мінно-вибухових поранень загинув.

Олексій Карлаш, 54 окрема механізована бригада ЗСУ. На війну Олексій пішов добровольцем ще в 2014 році. Служив в 3 роті 54 окремого розвідувального батальйону. Потім на деякий час повернувся до мирного життя, працював таксистом в Києві. Але потім, в 2018 році, підписав контракт з ЗСУ - і в грудні знову відправився в зону ООС. 19 червня в районі міста Попасна отримав важке осколкове поранення голови в результаті вибуху 120 мм міни. "На спостережний пункт приліт 120-мм, тому що навіть каску розірвало", - цитували ЗМІ бійців, які бачили наслідки обстрілу. Пораненого військовослужбовця евакуювали в Харківський госпіталь. Там його прооперували. Але зусилля медиків виявилися марними: 23 червня близько 10 ранку він помер, не приходячи до тями.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф" 1 липня поблизу селища Водяне на Донбасі бойовики обстріляли санітарний автомобіль ЗСУ, в результаті чого двоє українських військових загинуло.