RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

​Канадська зброя для України: озвучені "хотілки" ЗСУ і можливі проблеми

Експерти розповіли, яку техніку Україні передасть Канада про що домовився президент Володимир Зеленський.

Про це повідомляє "Апостроф".

"Мова може йти тільки про списану канадську бронетехніку, тому як нове виробництво ми навряд чи потягнемо, а ті гроші, які виділяє Канада нам на допомогу - це зовсім не ті кошти. Тому, якщо справа дійде до реалізації проекту, нам буде поставлена бронетехніка з наявності і та, яка виводиться з бойового складу. У 2019, 2023, 2025 роках канадська армія буде переозброюватися, відповідно якась частина бронетехніки піде на склади", - поділився військовий експерт Михайло Жирохов.

"Спектр передачі озброєння - від пістолета до літака. Нагадаю, що в 2014 і 2018 роках Канада пропонувала нам свої літаки F-18. Не нові, але боєздатні. Цілком ймовірно, що і ці літаки потраплять до цього переліку", - додав військовий експерт Олег Жданов

Відзначимо, що вся бронетехніка, яка потрапить з Канади в Україну, в будь-якому випадку буде відповідати стандартам НАТО. А це може стати для ЗСУ серйозною проблемою.

"Ця бронетехніка має озброєння НАТО. Тобто ті БТР, які перебувають на озброєнні в армії Канади, мають 25-мм гармати, боєприпаси 7,62 стандартів НАТО, а у нас цих боєприпасів немає. Якщо мова буде йти про постачання в кількості 200-400 одиниць, то, цілком можливо, що канадські БТР будуть переозброюватися нашими бойовими модулями, які вже відпрацьовані і встановлені на БТР-3 і БТР-4, бронеавтомобілі. Зрозуміло, що новий двигун, інша трансмісія, запчастини - все це тільки додасть головного болю тиловикам. Але бронетранспортери нам потрібні, хоча б до тих пір, поки не буде налагоджено серійне виробництво БТР-3 і БТР-4", - пояснив Жирохов.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": "Україна отримає від Канади бронетехніку: чи допоможе вона на Донбасі".