RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

В Україні хочуть заборонити популярні у курців "вкусняшки"

У Міністерстві охорони здоров'я України запропонували проект закону, який прирівняє куріння електронних сигарет до звичайних і заборонить підсолоджувачі для тютюну.

Текст проекту був опублікований на сайті Міністерства охорони здоров'я.

Як зазначається, пропоновані зміни дозволять наблизити українське законодавство до європейського. Зокрема, мова йде про нові ефективні медичні попередження на упаковках звичайних і електронних сигарет, заборону "важких" (з високим вмістом смол і нікотину) та "смачних" (ароматизованих) сигарет.

В Україні не продаватимуть сигарети з вмістом нікотину більш 1 мг, 10 мг смоли і 10 мг діоксиду вуглецю. Також заборонено буде тютюн для перорального застосування - так званий жувальний тютюн.

Сигарети з характерним смаком і запахом, як і ароматизований тютюн для самокруток, також опиняться під забороною.

Електронні сигарети прирівнюються до традиційного паління. Проект закону пропонує наступне визначення: електронна сигарета - виріб, який можна використовувати для споживання пара, який містить нікотин, через мундштук або будь-який компонент цього виробу, в тому числі картридж, резервуар і пристрій без картриджа або резервуара. Електронні сигарети можуть бути одноразовими або перезаправними за допомогою заправного контейнера і резервуара.

З повним текстом проекту можна ознайомитися тут.

Нагадаємо, як повідомляв "Апостроф", раніше в МОЗ заявили, що кальяни небезпечніше сигарет, не є безпечною альтернативою сигаретам і завдають істотної шкоди здоров'ю курців, в тому числі пасивних.