RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Польові шпиталі ЗСУ отримають нові намети: подробиці і фото

У Збройних силах України в рамках розробки нового польового табору провели випробування каркасних наметів для медичних підрозділів.

Про це повідомляє Міністерство оборони України.

Нові намети протягом 3 місяців використовували за прямим призначенням на території військового госпіталю в Сєверодонецьку Луганської області.

1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

В даний час опрацьовуються побажання і зауваження, що надійшли щодо дослідного виробe, вносяться поправки в нормативну документацію, на підставі яких згодом буде здійснено закупівлю наметів для забезпечення медичних підрозділів ЗСУ.

Раніше в українських військових медиків не було подібного роду наметів і новий виріб має цілий ряд переваг і конструктивних змін у порівнянні з тими, які зараз є на забезпеченні.

Каркас намету, який пройшов випробування, має нову систему закріплення, вертикальні стовпи для закріплення каркаса тепер знаходяться ззовні, намет витримує великі вітрові та снігові навантаження і не вимагає постійного натягу. Крім того, в ньому повністю замінений утеплювач, і він має в рази кращу теплоізоляцію.

Що стосується вікон, то в їх основі антимоскітна сітка і прозора пластикова плівка, що фіксується липкою стрічкою, завдяки чому вони м'яко і легко відкриваються для провітрювання. Ще одна важлива деталь - наявність статі.

По ергономіці, намет має корисну площу 90 кв.м і в ній вільно можна розмістити до 30 ліжок, вона значно більше старих медичних наметів, в яких не вистачало місця для проведення медичних маніпуляцій.

Також в наметі замінено матеріал покриття - замість брезенту виробник використовував ПВХ (полівінілхлорид), що з одного боку значно продовжує термін експлуатації виробу, а з іншого - для обігріву в холодну пору року унеможливлює використання "буржуйок". Зате конструкція передбачає підключення спеціальних обігрівачів і кондиціонерів.

По комплектації нових наметів відповідним кліматичним устаткуванням зараз ведуться переговори з двома профільними компаніями.

Як повідомляв "Апостроф", Україна звернулася до США із запитом про продаж більшої кількості протитанкових ракетних комплексів Javelin.