RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

В Україні оприлюднили новий проект вступу до університетів: топ-10 змін

28 серпня на сайті Міністерства освіти і науки опублікували проект умов прийому до вищих навчальних закладів на 2020 рік.

"Документ містить багато цікавих і корисних новацій, які зроблять систему ще більш прозорою та ефективною. Зараз всі бажаючі можуть внести свої пропозиції, і ми, звичайно, запрошуємо вас це робити", - заявила міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

У відомстві назвали топ-10 новацій для українських абітурієнтів.

Так, абітурієнти отримали право подати на бюджет п'ять заяв на будь-яку кількість спеціальностей. Кількість заяв на контракт не обмежуватиметься.

Щоб вступити або перевестися на бюджет, мінімальний конкурсний бал абітурієнта повинен бути не менше 125.

Вперше буде державне замовлення на підготовку молодших бакалаврів як на ступінь вищої освіти. Такі абітурієнти зможуть вступити на бюджет, набравши 125 конкурсних балів.

Крім того, з 2020 року будуть приймати сертифікати ЗНО чотирьох останніх років. Абітурієнти, які мають конкурсний бал більше 175, не зобов'язані будуть мати не менше 150 балів по другому і третьому конкурсних предметів.

Детальніше зі змінами можна ознайомитися в інфографіці.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що п резидент Володимир Зеленський скасував президентський указ про шкільну форму від 12 червня 1996 року.