RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Ще один фігурант справи про катастрофу МН17 опинився на волі: що відомо

Суд звільнив від тюремного ув'язнення і засудив до 5 років позбавлення волі умовно екс-бойовика так званої ДНР, який охороняв уламки збитого літака Malaysia Airlines рейсу МН17.

Про це йдеться в матеріалах суду, передають "Українські новини".

Підсудний - уродженець Єнакієвого (Донецька область) Олександр Неведров був затриманий на початку лютого поточного року в Торецьку.

Він був раніше судимий за крадіжку (у 2002 році), розбій і грабіж (у 2004 році), за крадіжку і знищення чужого майна (у 2006 році), за зґвалтування (у 2011 році) і ще раз за крадіжку (в 2018 році). Підсудний має 2 неповнолітніх дітей і є інвалідом 3-ї групи по зору з березня 2018 року.

В кінці червня 2014 року житель Єнакієве вирішив вступити в ряди бойовиків ДНР. До кінця листопада 2014 року обвинувачений, озброєний автоматом Калашникова, у складі підрозділу бойовиків здійснював охорону блок-посту № 1 в районі міста Жданівка Донецької області, блок-посту «Юнком» по вулиці Тюменської в Єнакієвому, блок-посту в селі Петропавлівка Шахтарського району Донецької області та охорону уламків збитого пасажирського авіалайнера Malaysia Airlines поблизу вказаного села.

Після затримання у лютому 2019 року чоловікові було пред'явлено звинувачення за ч. 2 ст. 260 (участь у непередбачених законом збройних формуваннях) Кримінального кодексу. В судовому процесі обвинувачений свою провину визнав. Суд визнав це, а також інвалідність підсудного і позитивні характеристики з місця роботи пом'якшуючими обставинами. Враховуючи, що Неведров був на випробувальному терміні, то суд підсумував покарання і засудив його до 5 років позбавлення волі. У той же час, суд звільнив засудженого від відбування покарання з випробувальним терміном 3 роки. При цьому засуджений змушений періодично повідомляти орган пробації про своє місце знаходження.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", Апеляційний суд Києва відпустив під особисте зобов'язання Володимира Цемаха , важливого свідка у справі про знищення літака Boeing MH17.