RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

15 квітня

Всі новини

Силою забивають страх: що не так в реакції академії НГУ на скандал з курсантами

Військові в Україні, в тому числі і курсанти навчальних закладів, до сих пір живуть по "радянськими законами".

Про це повідомляє активістка Ольга Решетилова на своїй сторінці в Facebook.

Нагадаємо, що раніше блогер Сергій Стерненко опублікував свій відеоблог, в якому розповів про приниження честі та гідності курсантів в Харківській академії Нацгвардії.

За словами Решетилової, кращої ілюстрації того, що відбувається з правами військових в Україні, спеціально не придумаєш.

"Тому що військовослужбовці в Україні до сих пір живуть в радянській парадигмі не тільки по статутах, але і ціннісно. Починаючи з навчальних закладів їх вчать, що вони г*вно і ніхто проти системи. З них силою вибивають почуття власної гідності, честі, зате вбивають страх і пристосуванство. І це справжня біда. Так як людина без почуття власної гідності ніколи не зможе гідно протистояти ворогу", - написала активістка.

Відзначимо, що на звинувачення блогера в знущання над курсантами в заяві керівництво академія НГУ посилається на діючі військові статути Збройних сил. Однак всі ці правила були написані ще в Радянському Союзі.

Як повідомляв "Апостроф", в Національній гвардії розповіли про протиправні вчинки начальника Північного Київського територіального управління НГУ Миколи Миколенко.