RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Чому досі не знайдені динозаври-кроти: вчений дав цікаву відповідь

Вчені поміркували на тему того, а чи існували на нашій планеті динозаври-кроти? За їх твердженням, таких істот на Землі не було, хоча історія насправді дуже непроста.

Наукові діячі розповіли, що в грунті мешкає не надто багато хребетних тварин: деякі види жаб, кроти, землерийки, слепиши, землекопи. Всі вони відрізняються невеликими розмірами. Таким чином, великі тварини в ґрунті не повзають.

Справа в тому, що всі динозаври зробили ставку на великі розміри і тому під землею існувати не могли. У юрському періоді деякі динозаври все ж спробували потрапити в невеликий розмірний клас, але не витримали конкуренції з дрібними рептиліями. Вчений зазначає, що динозаври завбільшки з крота або жабу невідомі.

В ті часи кротами зуміли стати тільки ссавці. У 2015 році палеонтологи знайшли кістки звірка, який жив в кінці юрського періоду. Звірятко отримало назву Docofossor brachydactylus. Будова його тіла схоже з сумчастих кротами.

Вчені відзначають, що динозаври в цілому мало змінювалися з плином часу. Тому вони були не дуже успішні в справі освоєння екологічних ніш.

Нагадаємо. що в Африці помітили лоша зебри з незвичайним забарвленням - темний в білий горошок.